Musikhuskvarteret
Locatie: Aalborg, Denemarken

Architectuur: Schmidt Hammer Lassen Architects
Elektroplanning: Erik Fals A/S
Elektro-installatie: Erik Fals A/S

Het exclusieve woonkwartier Musikhuskvarteret in Aalborg, in 2015 onder leiding van de architecten Schmidt Hammer Lassen gebouwd, biedt zijn bewoners een indrukwekkend uitzicht over de havenzijde van Aalborg en het Sund Limfjord. Bij de ingangen schitteren de nieuwe PVD oppervlakken van Siedle.
De gebouwen van verschillende hoogte vormen een bijna gebeeldhouwd ensemble in de directe omgeving van het huis van de muziek, een aan muziek en onderwijs toegewezen plaats met vier concerthallen, een grote foyer en een uitnodigend restaurant – en woningen met een spectaculair uitzicht op de Sund.
De woningen in het Musikhuskvarteret, gerealiseerd in grootten tussen 100 en 300 vierkante meter, zijn door licht vergeven optrekken met ruimte balkons en terrassen – voor een hoge woonkwaliteit in het noorden van Denemarken. De complexe eisen aan de gebouwencommunicatie in het „Mini-Manhattan“, zoals de architecten het Musikhuskvarteret noemen, vervult Siedle met zijn standaard installatiesysteem, de In-Home-Bus.
De complexe wereld van Siedle past in het Musikhuskvarteret ook formeel perfect bij de architectuur: Buiten viel de keuze op video deurstations met codeslot van de Designlijn Siedle Classic met PVD coating in koper. Een tint, die het kleurklimaat van de hoogwaardige materialen in het woonkwartier opneemt, reflecteert, varieert. Een fijn, warm minimalisme, dat zowel modern als tijdloos voorkomt.
De flinterdunne PVD coating van de installaties is daarbij zo robuust en weerbestendig, dat ook maritieme klimaatomstandigheden hen niet kunnen deren.
Deze gebouwencommunicatie werd samen met Siedle studiopartner Erik Fals A/S gerealiseerd.

Op de afbeelding: Video binnenstation Siedle Basic.
De toegang tot de parkeergarage beveiligt Siedle met codesloten van de Designlijn Siedle Classic.
© 2017 S. Siedle & Söhne OHG
Printen
Twitter Facebook TOP